recent posts

30 Νοε 2010

Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται.

Η ζωή στο χωριό ήταν φτωχή και δύσκολη, χωρίς καμία πολυτέλεια, όμως ήταν ευχαριστημένοι και δεν τους απασχολούσε αν υπήρχαν πλούσιοι και φτωχοί, αλλά φτωχοί και φτωχότεροι.
Ευσεβείς και θεοφοβούμενοι και καλοί δουλευταράδες της γής τους ήταν οι άντρες και οι γυναίκες του χωριού. Τηρούσαν πιστά τις παραδόσεις και τα έθιμα τους και ήταν περήφανοι για το χωριό τους.
Έτσι ζουν οι άνθρωποι και στο μεσογειακό χωριό. Όοοοοοχι στο Βόλο. Πάει αυτό τελείωσε. Στην Πεσκάρα αναφέρομαι.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Όπως και να το περιγράψεις, αυτό είναι το πιο hot χρώμα του Φθινοπώρου













Πλατεία Βυζίτσας - Πήλιο

Τελειώνει σε λίγο το φθινόπωρο, αλλά δεν μπαίνει χειμώνας! Ο φετινός Νοέμβριος ήταν όντως πολύ θερμός σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς έχει καταρρίψει το ρεκόρ θερμοκρασίας των 24 βαθμών Κελσίου που σημειώθηκε στην Αττική στις 30 Νοεμβρίου του 1961. Δεν το είδαμε το φθινόπωρο αυτή τη χρονιά στο Βόλο.  Περικοπές και εκεί όπως παντού;
Διαβάστε τη συνέχεια...

29 Νοε 2010

Κάτι αλλάζει ή μήπως όχι;













Μία ιδιαίτερη προσωπική αντίληψη της χρήσης δρόμου ήπιας κυκλοφορίας.















Και μία προτεινόμενη έτσι για μια εναλλακτική.
Διαβάστε τη συνέχεια...

26 Νοε 2010

Οδός Φιλιππίδου.

Πεζοδρόμιο μεγάλο και καθαρό; Παγκάκια; Γκαζόν κουρεμένο;










Οκτώβριος, μεσημέρι. Ο καιρός ακόμα ανοιξιάτικος. Δουλειές με στείλανε στο κέντρο. Τυχαία έστριψα στην οδό Φιλιππίδου. Ξαφνικά είχα την αίσθηση πως μεταφέρθηκα αλλού.  Σε όλο το μήκος της ένα μέτωπο ήπιας αρχιτεκτονικής με μονοκατοικίες και  σπίτια. Το πράσινο πολύ και παραδόξως περιποιημένο. Είχε προηγηθεί και προεκλογική περίοδος βλέπετε. Ξαφνικά εκεί που δε το περίμενες κάνεις βόλτα. Από τη Γιάννη Δήμου που έστριψα το βήμα χαλάρωσε το τοπίο με γαλήνεψε και ξαφνικά πάλι έφτασα στην Πολυμέρη. Προσγειώθηκα.

 




Διαβάστε τη συνέχεια...

25 Νοε 2010

Ο Βόλος συναντά την Ευρώπη












Αυτή είναι η εικόνα μιας πόλης στην οποία ζούμε και αναπνέουμε. Αυτή είναι και η απόδειξη πως θα έπρεπε να είναι ο Βόλος σε κάθε γωνιά του. Γύρω από αυτή την εικόνα αυτό που δε φαίνεται είναι το τσιμέντο, το γκρίζο, τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια. Η ομορφιά που σε λυγίζει μια ηλιόλουστη μέρα στην οδό Αργοναυτών….
Διαβάστε τη συνέχεια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...