recent posts

25 Φεβ 2011

Η παραλία



Για την παραλία του Βόλου έχουν πει και έχουν γράψει πολλά. Πως όμως να περιγράψεις το συναίσθημα; Έκανα βόλτα με μια φίλη από τη Γερμανία και μου λέει κάποια στιγμή . Oh! It looks like southern France only Better! Κοίταξα γύρω και ένοιωσα όμορφα που ζω εδώ. Ναι είναι από τις καλύτερες Βόλτες της Ζωής μου.
Διαβάστε τη συνέχεια...

23 Φεβ 2011

Πάρε κόσμε!



Για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών με χειρόγραφο τρόπο τα έχουμε ξαναπεί στο blog Παράδειγμα , δεύτερο παράδειγμα , τρίτο παράδειγμα Άλλο ένα άριστο δείγμα στο Βόλο διαφήμισης με τον πιο οικονομικό και ανώδυνο τρόπο. Διαφημιστικές εταιρίες και γραφίστες φάτε τη σκόνη των επιχειρηματιών που είναι μπροστά …. Έτη φωτός μπροστά!
Διαβάστε τη συνέχεια...

21 Φεβ 2011

Αντικοινωνική στάθμευση

Ως αντικοινωνική στάθμευση εννοείται η στάθμευση πάνω σε διαβάσεις πεζών, ράμπες ΑΜΕΑ, πλατείες, πεζόδρομους. Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι στο Βόλο με τέτοιου είδους περιστατικά και το πρόβλημα είναι έντονο . Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο μηδενικός βαθμός αντίδρασης από τους Βολιώτες που αντιμετωπίζουν το ζήτημα σαν αναγκαίο κακό ακόμα και στις περιπτώσεις που θίγονται. Εμπορικά καταστήματα μπροστά στη βιτρίνα των οποίων έχουν σταθμεύσει παράνομα και αντικοινωνικά ΙΧ, ΑΜΕΑ που εγκλωβίζονται, γυναίκες με καροτσάκια, ηλικιωμένοι, αλλά και όσοι πληρώνουν και κάθονται να απολαύουν τον καφέ τους σε μία πλατεία όπως για παράδειγμα αυτή του Αγίου Νικολάου που μετατρέπεται σε παρκινγκ ακόμα και σε ώρες λειτουργίας της αγοράς, να μη μιλήσουμε για στάσεις λεωφορείων…  


Πρόκειται για  αντικοινωνική συμπεριφορά και όχι μόνο για παράνομη στάθμευση. Μηδενική ανοχή και οργάνωση ομάδων πολιτών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πεζών ΤΩΡΑ. Δεν πάει άλλο. Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την οργή που ο ίδιος προκαλεί.



Διαβάστε τη συνέχεια...

17 Φεβ 2011

Delete στο γύρω – γύρω



Απλά υπέροχο το νεοκλασικό κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Πως θα γίνει με ένα μαγικό τρόπο να εξαφανιστεί όλη η γύρω γύρω ασχήμια και να μείνει μόνο αυτή η ομορφιά. Μέσα λειτουργεί μουσείο. Να πας αξίζει. Αν θες να μάθεις περισσότερα για την ιστορία του κτιρίου και το Λύκειο Ελληνίδων ρίξε μια ματιά εδώ:Λύκειο Ελληνίδων Βόλου
Διαβάστε τη συνέχεια...

16 Φεβ 2011

Οι χρυσοί κανόνες της Διαφήμισης

1. Η Διαφήμιση δεν μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να κάνουν κάτι που δεν θέλουν!
2. Πάντα και μόνον μέσω του κατάλληλου μέσου, η Διαφήμιση θέλει σωστή συχνότητα, συνέχεια και συνέπεια.
3. Η διαφήμιση χρειάζεται επανάληψη. Μια φορά δεν αρκεί, το μήνυμα θα ξεφτίσει πολύ γρήγορα. Ενώ αντίθετα με μια μικρότερη έκδοση του αρχικού διαφημιστικού σας μηνύματος πληρώνετε λιγότερα αλλά κρατάτε το μήνυμα σας «ζωντανό»
4. Ταυτόχρονα διαφημίζονται και οι ανταγωνιστές σας, συνεπώς η δική Σας παρουσία πρέπει να κάνει τη διαφορά. Να διαφοροποιείτε το προϊόν σας.
5. Παροτρύνετε τους πελάτες ως προς το τι ακριβώς να κάνουν μέσα από την διαφήμιση Σας. Να πάρουν τηλέφωνο στο …..ή να έρθουν στην εταιρεία Σας που βρίσκεται….. διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να ενδιαφέρονται μεν, αλλά δεν πρόκειται να ψάξουν να Σας βρουν δε. Θα απευθυνθούν σε κάποιον ανταγωνιστή Σας που ξέρουν πως θα βρουν εύκολα και πιο γρήγορα!
6. Μάθετε πόσα ξοδεύει ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν εταιρίες που ειδικεύονται στην πώληση των στοιχείων αυτών.
8. Στην Αποτελεσματική Διαφημιστική Επικοινωνία δε χωράει η έννοια της Οικονομικής λύσης, αλλά μόνον η Σωστή διαχείριση του budget.

Ναι καλά ! Εγώ προσωπικά όταν το είδα έπαθα πλάκα! Το Σάββατο πάμε για τσίπουρα; Στανταράκι!

Διαβάστε τη συνέχεια...

15 Φεβ 2011

Οι καλοί λογαριασμοί……



Passive - aggressive σημείωμα μπροστά από ιδιωτικό parking στο Βόλο. Τα σχόλια είναι περιττά. Η λέξη τροχαία με κεφαλαία γράμματα για έμφαση. Παλιά στα παιδιά λέγαμε κάτσε καλά γιατί θα έρθει ο μπαμπούλας ή ο καλικάτζαρος ή ο δράκος ή ο λύκος.  Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ιστορίες; Μα φυσικά ότι ποτέ δεν ήρθε  ο μπαμπούλας ή ο καλικάτζαρος ή ο δράκος ή ο λύκος ή η ΤΡΟΧΑΙΑ! Υπομονή.
Διαβάστε τη συνέχεια...

10 Φεβ 2011

Κάτι παλιό στο Βόλο, Που αποκαθίσταται, αλλά μοιάζει ακόμα παλιό, ωραίο παλιό ή όχι;



Περνούσα από το σταθμό του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. και τι να δω! Σε χαλεπούς καιρούς αποκατάσταση και διαμόρφωση της πρόσοψης του κτιρίου! Α μπα! Κούτσου-κούτσου κάτι γίνεται λοιπόν . βρίσκεται στην είσοδο του Βόλου και μετά την ολοκλήρωση δεν θα έχει  ίχνος αστικής καφρίλας (λέγε με σπρέι). Για πόσο; Για να δούμε.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ωραία του Βόλου.



Είσοδος καταστήματος στη Γαζή. Oh yes! Οι απόψεις διίστανται…..
- Ωραίο
 - μπα…κιτς
- Γιατί ωραίο είναι….
- απαπαπαπα με τίποτα χάλια…..

Στο γύρω γύρω όλοι συμφωνούμε. Απαράδεκτος δρόμος η Γαζή.  

Και η κυρία τι λέει; Τι να πει και αυτή…Έχει πολλά βάρη στο κεφάλι της.
Διαβάστε τη συνέχεια...

9 Φεβ 2011

Εικαστική ματιά






Στην περιοχή Αγίων Αναργύρων  Βόλου πραγματοποιείται ανέγερση νέου Ναού. Αφιερωμένος στην Αγία Άννα νομίζω. Πίσω από το Carrefour της Λαρίσης. Δεν είναι όμορφος αλλά θα γίνει σύντομα. Μέχρι τότε ας ρίξουμε μια εικαστική ματιά στο κτίριο.

Ακόμα με σκαλωσιές....
















Χωρίς εικόνες ή θρησκευτικά σύμβολα .....



χωρίς βιτρώ στα παράθυρα.


Διαβάστε τη συνέχεια...

7 Φεβ 2011

Άνθη – Φυτά, Βόλος Μπότσαρη



Στην εποχή της ταμπέλας neon είναι μια έκπληξη. Σε κάνει να θέλεις να στρίψεις δεξιά να κάνεις δώρο σε κάποια που αγαπάς λίγα λουλούδια. Πότε το έκανα τελευταία φορά έτσι χωρίς αιτία; Χρόνια έχουν περάσει νομίζω. Λουλούδια στο δρόμο και πόσο ταιριάζει το κίτρινο με το φούξια. Ρομαντισμός; Ισως…Καλημέρα.
Διαβάστε τη συνέχεια...

L'accordeoniste



Μεσημέρι και γυρίζει από το μεροκάματο. Κρύο πολύ στο Βόλο , λίγος κόσμος στο κέντρο. Δεν μπορεί να πάει πιο γρήγορα στη Γαζή. Είμαι από πίσω με το αυτοκίνητο. Όλοι κορνάρουν βιάζονται. Γιατί; Για πού; Κάποια στιγμή τον προσπέρασα, όλοι τον προσπεράσαμε. Φτάσαμε σπίτι.
Διαβάστε τη συνέχεια...

4 Φεβ 2011

Η παρέα της βιτρίνας.



Βγαλμένη λες από παραμύθι η εικόνα της βιτρίνας αυτής. Οι χαρακτήρες χαμογελούν μα είναι μελαγχολικοί. Κάτι περιμένουν κάπου κοιτάζουν όλοι. Υπάρχει μια αίσθηση προσμονής και ελπίδας μα ταυτόχρονα και η εντύπωση πως ποτέ δεν θα έρθει αυτό το κάτι. Εσύ το ξέρεις , αυτοί όχι. Θα περιμένουν για πάντα. Οδός Κωνσταντά Βόλος.
Διαβάστε τη συνέχεια...

2 Φεβ 2011

Το κίτρινο σου πάει πολύ!


Είναι απλώς δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος ή τελικά οι μεν ζουν σε παράλληλο σύμπαν με τους δε και δε συναντιούνται πουθενά; Δύο απόψεις σε σύγκρουση; Δύο ματιές υπό διαφορετικό βλέμμα; Δύο πόλεις ή μία; Κάποια στιγμή πρέπει να διαλέξεις.
Διαβάστε τη συνέχεια...

1 Φεβ 2011

Τουρισμός




Από Αθήνα για Κούβα αναχωρούν με συχνά δρομολόγια πολλές εταιρίες όπως :

            Αβάνα: Aeroflot, KLM.com, Iberia, Air France  από    640 €
            Βαραδέρο :      British Airways, Air Canada                       από 856 €


Όχι τόσο συχνές αλλά υπάρχουν φυσικά πτήσεις και για Κίνα αλλά και μαγευτική  Κορέα ή το Κονγκό για αποδράσεις από τη δυτική πραγματικότητα. Σας εύχομαι καλό ταξίδι και καλή τύχη.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...