recent posts

29 Απρ 2011

Το γκρι που κάνει αντίθεση….

Το γκρι είναι το νέο μπεζ, πάει με όλα τα χρώματα και έχει χιλιάδες αποχρώσεις, αλλά εκτός του μαγικού συνδυασμού άσπρο-μαύρο-γκρι, αυτό το χρώμα θέλει πολύ έντονα συνοδευτικά χρώματα και ειδικά όταν πρόκειται για μικρές δόσεις, βάλτε ακόμα πιο έντονα, να είστε μέσα. Ρίξε βρε παιδί μου ένα χρώμα να έρθει να γίνει αντίθεση. Να δύο βερσιόν συνδυασμού γκρι με άλλα χρώματα…



Διαβάστε τη συνέχεια...

27 Απρ 2011

ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ή αλλιώς Κ.Ο.Κ) είναι ένα επίσημο σύνολο κανόνων που εκδίδονται από το κράτος και ανανεώνονται σε τακτά διαστήματα και αφορούν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στο οδικό δίκτυο.
Για την εφαρμογή του στους δημόσιους δρόμους υπάρχουν σήματα τα οποία χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

·        Απαγορευτικά
·        Προειδοποιητικά
·        Υποχρεωτικά


Και…..

·        Ψησταριάς……
Διαβάστε τη συνέχεια...

Ω! Εαρινό Θαύμα!

 Χριστός Ανέστη !

Ο Βόλος γιόρτασε, η άνοιξη βρίσκεται στο απόγειο της και το θαύμα είναι εμφανές παντού στην πόλη

Μια νεαρή κοπέλα το απολαμβάνει ανάμεσα στα ανθισμένα ανοιξιάτικα λουλούδια και τις πεταλούδες
Ένα πασχαλινό λαγουδάκι χαρούμενο κάνει παρέα στα πατροπαράδοτα βαμμένα αυγά
Πασχαλίτσες πλημμύρισαν την πόλη

Στεφάνια υψώθηκαν ψηλά
Ζωάκια βγήκαν στο καταπράσινο γρασίδι
Διαβάστε τη συνέχεια...

23 Απρ 2011

Γιατί δεν με πείθεις…….


Η αξιοπιστία των βιολογικών προϊόντων στηρίζεται σε ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης που περιγράφεται στο νόμο 2092/91 και 1804/99 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε κτηνοτρόφος είναι υποχρεωμένος να τον εφαρμόζει. Σύμφωνα με το σύστημα αυτό ο  παραγωγός ελέγχεται σε όλα τα στάδια της παραγωγής έως και την διάθεση της. Γεωπόνοι και κτηνίατροι  ενεργούν ελέγχους, ενώ ειδικές αναλύσεις
πιστοποιούν ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες. Φυσικά στην βιολογική  κτηνοτροφία απαγορεύεται η χρήση γενετικά τροποποιημένων υλικών. Για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν βιολογικό, πρέπει να είναι το αποτέλεσμα βιολογικής εκτροφής τουλάχιστον για τρία χρόνια και να φέρει την κατάλληλη σήμανση, δηλαδή το όνομα του οργανισμού και τον κωδικό πιστοποίησης του.


Εδώ λοιπόν παρατίθεται η ειδική σήμανση και η ελληνική ερμηνεία του νόμου στο Βόλο.



Καλή όρεξη! Καλή ανάσταση!
Διαβάστε τη συνέχεια...

18 Απρ 2011

Στου κουφού την πόρτα….

Οι ανακοινώσεις ήταν πάντα μεγάλη μου αδυναμία ειδικά όταν περιγράφουν το αυτονόητο να ένα παράδειγμα.



Για τις περιπτώσεις που δεν γίνεται κατανοητό:

·        Η πόρτα γράφει είσοδος
·        Και στα αγγλικά
·        Με έντονα χρώματα
·        Από την άλλη πόρτα βγαίνει κόσμος και γραφεί έξοδος
·        Δεν ανοίγει προς τα μέσα  η άλλη πόρτα εξυπνάκια σταμάτα να τη σπρώχνεις


Ε αν παρόλα αυτά δεν βλέπεις αποτέλεσμα και έχεις αγανακτήσει , μπορείς να το γράψεις με ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΑΡΑ γράμματα. ΕΙΣΟΔΟΣ , υπογραμμίζεις το ΜΟΝΟ για έμφαση Α! και να μην ξεχνιόμαστε ένα ένας! Υπογραμμισμένο με κόκκινο χοντρό μαρκαδόρο. Τι άλλο να κάνεις πια!
Διαβάστε τη συνέχεια...

15 Απρ 2011

Πλατεία WANNA BE.



Φωνάζει πλατεία. Τι περιμένουμε; Έχει ήδη δοκιμαστεί ( ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής)  είναι σχεδόν διαμορφωμένη δε χρειάζεται πολλά πολλά . Είναι πολύ μεγάλος χώρος και μέσα όχι κοντά, μέσα στο κέντρο του Βόλου. Βρίσκεται ανάμεσα
Διαβάστε τη συνέχεια...

14 Απρ 2011

ΑΜΠΙΓΕ!




Υπάρχουν φράσεις που στη ζωή μου έλεγα πως δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ…για παράδειγμα το…. ΄΄ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ΄΄  αλλά τελικά αυτό που είδα στη βιτρίνα όντως δεν υπάρχει! Αν προσπεράσεις την πούλια – πράσινη για να κάνει αντίθεση με το μαύρο – την τιμή που λες δεν είναι δυνατόν να δώσει μια γυναίκα χρήματα για αυτό το ρούχο , τότε έρχεται η υποσημείωση και σε αποτελειώνει! Για όποιον δεν κατάλαβε λοιπόν αυτό είναι το ΑΜΠΙΓΕ και η λεπτομέρεια του συνδετήρα για να σταθεί το χειρόγραφο post εννοείται πάνω στο ταμπελάκι (Δε το λες και ταμπελάκι , τελος πάντων ) με την τιμή είναι η τελική μαχαιριά!
Διαβάστε τη συνέχεια...

13 Απρ 2011

ΓΟΥΤΣΟΥ ΓΟΥΤΣΟΥ!



ΓΙΑΤΙ?

1.      Εχει γεμίσει δαχτυλιές το τζάμι
2.      Το οποίο υπάρχει εκεί ακριβώς για να σε εμποδίσει να έρθεις σε επαφή με τα ζώα
3.      Οι χελώνες δεν ανταποκρίνονται στο τοκ τοκ
4.      τα σκυλιά δε θέλουν τα ξυπνάς συνεχεία να τα αγοράσεις θέλουν
5.      Το χτύπησες εσύ το χτυπάει και η γκόμενα σου να δει αν πιάσει καλύτερα με εκείνη;
6.      Είμαι νευρικός , δεν έχει δουλειά και συ πέρασες 5 φορές σήμερα από εδώ
7.      Το χάμστερ έχει αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα άγχους μη το ζορίζεις
8.      Τα φίδια δεν ακούνε ήχους sorry αν σε απογοητεύω αλλά δεν θα γυρίσει να δεις το κεφάλι του
9.      Το διακοσμητικό πιθάρι είναι άδειο όσο και αν χτυπάς δε θα βγει τίποτα
10.  Τα χρυσόψαρα; Χτυπάς για τα χρυσόψαρα; Απαξιώ να στο εξηγήσω.



Διαβάστε τη συνέχεια...

12 Απρ 2011

Χτύπα κι άλλο θα τ’ αντέξω!





Είσοδος οικοδομής στο κέντρο του Βόλου. Αυτό που μου δημιουργεί την μεγαλύτερη απορία είναι το γούστο του ανθρώπου που το διάλεξε. Δεν μπορεί να μέτρησε μόνο η τιμή. Υπάρχουν σχεδόν τζάμπα πολλά φωτιστικά από praktiker για παράδειγμα. Μα με ποιο κριτήριο τότε; Η ομορφιά; Το design; Ταιριάζει με τα inox  πόμολα;  Περίσσεψαν κουμπιά από το παλιό παλτό του παππού; Δένει με το αφαιρετικό στυλ της οικοδομής; Θέλω να δω το σπίτι σου. Στείλε μου mail.   
Διαβάστε τη συνέχεια...

11 Απρ 2011

Το καλύτερο στέκι της Θεσσαλονίκης

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλές πολλές ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα δεν ξέρω αν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη άλλη χώρα με ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ…. Στην Ελλάδα υπάρχει και λέγεται Θεσσαλονίκη. Το σαββατοκύριακο που πέρασε ανέβηκα μια βόλτα και έχω ζεστό φωτογραφικό υλικό έκπληξη. Κατ’ αρχήν είδα μια εικόνα που μόνο στο εξωτερικό είχα δει ως τώρα…ΑΥΤΗ!





Απίστευτη έκπληξη! Νέα παιδιά , παρέες , οικογένειες, στα πάρκα απολαμβάνουν τον καφέ και τον ήλιο στο καλύτερο στέκι της πόλης. Τα πάρκα της! Επιτέλους μια ευχάριστη εικόνα που σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ βλάκας όπως εγώ που πλήρωσα τον καφέ 4 ευρόπουλα στην Ικτίνου σε ένα σκοτεινό μαγαζί γεμάτο καπνίλα από την απαγορευμένη φυσικά και σέρβις λες και σου κάνουν χάρη που τους  άφησες να σε κλέψουν. Την επόμενη φορά λοιπόν εννοείται και εμείς μαζί με όλους τους υπόλοιπους στην πιο cool παρέα που γίνεται ένα που μιλούν πραγματικά μεταξύ τους που αρχίζουν να γνωρίζουν ένα τον άλλο . Ζήλεψα. Θέλω να οργανώσουμε και εδώ κάτι παρόμοιο και γιατί όχι και  με κάποιο happening φαντασία υπάρχει , παρέες έχουμε , πάρκα τεράστια για παράδειγμα στο πάρκο του ελικοδρομίου…τι λέτε;




Γενικότερα είδα όψεις της πόλης σαν την παραπάνω, ελπιδοφόρες, οι οποίες συγκρινόμενες με κάποιες άλλες απογοητευτικές με έκαναν να καταλάβω πως είμαστε σε πόλεμο, πόλεμο πολιτισμού όπου δύο διαφορετικές νοοτροπίες συγκρούονται και σε καμία περίπτωση ο πόλεμος αυτός δεν πρέπει να χαθεί. Χρειάζονται μάχες. Μίλησε στους φίλους σου. Έχει σημασία και μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Χρειάζονται μικρές νίκες για να έρθει μια μεγάλη. Ειδικά σήμερα και στο γενικότερο περιβάλλον μνημονιακής μιζέριας που ζούμε χρειάζεται να μιλήσεις να απαιτήσεις σεβασμό και ένα καλύτερο περιβάλλον για σένα και για όσους αγαπάς. Πρέπει να αλλάξεις.


ΠΕΣ ΟΧΙ




ΠΕΣ ΝΑΙ




ΠΕΣ ΟΧΙ



ΠΕΣ ΝΑΙ




ΤΟ PARTY ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ


Ακούγομαι κάπως; Ίσως και να είμαι!
Διαβάστε τη συνέχεια...

3 Απρ 2011

Το Δημαρχείο

Το Δημαρχείο αν δεν είναι μέρος της ταυτότητας του Βόλου τότε ποιο κτίριο είναι; 
Αξιοθέατο;  Για τα δεδομένα της πόλης ίσως αλλά σίγουρα μέρος της ιστορίας της.
Χτίστηκε το 1970 το  σχέδιο του κτιρίου ανήκει στον  αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Θυμίζει πηλιορείτικη αρχιτεκτονική η οποία τον ενέπνευσε και θέλησε με αυτό τον τρόπο να εναρμονίζεται το κτίριο με την αρχιτεκτονική του γειτονικού Πηλίου.

Ξέρεις πως στο δημαρχείο στεγάζονται οι υπηρεσίες του δήμου όπως σε όλα τα δημαρχεία αλλά…..
ίσως είναι άγνωστο σε πολλούς πως στους χώρους του φιλοξενούνται σπουδαία έργα τέχνης.

Κατ αρχήν τα καταπληκτικά χαρακτικά του Α. Τάσσου  ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο του 1985 αφήνοντας ημιτελή μία σειρά οκτώ συνθέσεων την οποία και ολοκλήρωσαν οι  Γουζής, Ξενάκης, Σχοινάς!

Φυσικά η τοιχογραφία του Θεόφιλου με θέμα  «Ο θάνατος του Μάρκου. Μπότσαρη», που μετά την αποκατάστασή του εκτίθεται στην σκάλα της κεντρικής εισόδου του Δημαρχείου και αποτελεί δωρεά της οικογένειας Μπάστη.

Αλλά και έκθεση φωτογραφιών του Στέφανου  Στουρνάρα  με θέμα το Βόλο στις αρχές του αιώνα.
Μια πολύ σημαντική έκθεση λοιπόν έξω από την πόρτα σου. Πήγαινε.
Διαβάστε τη συνέχεια...

1 Απρ 2011

Τι σας βουρλίζει έτσι η ορθογραφία-ορθότητα-greeglish

Τα Greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως Grenglish, Λατινοελληνικά, είναι η ελληνική γλώσσα γραμμένη με το λατινικό αλφάβητο. Είναι ένα είδος μεταγραφής.


Σαφέστατη η Βικιπαίδεια αλλά για την περίπτωση μας την αγγλική γλώσσα δηλαδή γραμμένη με ελληνικούς χαρακτήρες ( ΝΟ ΠΑΡΚΙΝ ) τίποτα ούτε μια  τόση δα υποσημείωση. Είναι μπροστά ο Βολιώτης δεν τον πιάνεις με τίποτα. Το μήνυμα πάντως το πήραμε, παρκάραμε πιο πέρα και εμείς και ο τουρίστας γνώστης όμως του ελληνικού αλφάβητου.


Για το ΕΞΩΔΟΣ ΟΧΥΜΑΤΩΝ θέλει ξεχωριστό post και δεν έχω και πρόχειρο λεξικό μαζί μου!
Διαβάστε τη συνέχεια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...