recent posts

24 Οκτ 2011

Το μουσείο ανήκει στις γάτες του!

Δεν ξέρω τι επισκεψιμότητα έχει το κομψό, νεοκλασικό κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, γνωστότερο ως Αθανασάκειο (κατασκευάστηκε με δωρεά του Α. Αθανασάκη), πάντως αξίζει μια βόλτα ειδικά στις νέες αίθουσες μετά την ανακαίνηση.
Ο κήπος του θα μπορούσε να είναι μια έκπληξη αλλά επικρατεί μια ακαταστασία μια προχειρότητα που δεν την περιμένεις από το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσείο της περιοχής της Μαγνησίας και όχι μόνο.
Οι υπέροχες γάτες έχουν προηγηθεί όλων και έχουν καταλάβει το χώρο του κήπου. Σε καλοδέχονται στο μουσείο με άνεση και ευγένεια. 
34 φωτογραφίες το αποδεικνύουν:





















. .
Διαβάστε τη συνέχεια...

19 Οκτ 2011

απεργία/πορεία, Βόλος 19/10/11



Κάποτε ακούγαμε τους γονείς και τους παππούδες να προσπαθούν να μας τρομάξουν λέγοντας ¨μια κατοχή σας χρειάζεται¨ . Αμέσως όμως έκλειναν τα μάτια και δαγκώνονταν την ίδια στιγμή σα να το μετάνιωσαν, σα να έλεγαν κούφια η ώρα που το άκουσε…
Όταν δε θέλαμε να φάμε φακές, όταν γκρινιάζαμε ζητώντας καινούργιο lee, όταν από βαρεμάρα δεν κλείναμε την τηλεόραση ή τα φώτα, όταν μας λέγανε πως θα πάμε στο χωριό και ‘μείς απαντούσαμε πααααάλι; Όταν με τίποτα δεν θέλαμε την ίδια τσάντα και του χρόνου ή όταν έπρεπε να βρούμε δουλειά και έλεγε η μάνα μας ε όχι και σερβιτόρος! Όταν δε ψωνίζαμε με τίποτα από το μαγαζί της γειτονιάς και όταν πετούσαμε στο καλάθι το κολατσιό. Όχι το ψωμί! Ειδικά το ψωμί μη το πετάξεις ξανά! Το θυμάμαι σαν τώρα. Όταν ντρεπόμασταν να πάρουμε το λεωφορείο τις βροχερές μέρες – ¨να με πας εσύ σιγά μην περιμένω στη στάση!¨ Κάθε φορά που μας βρωμούσε το τυρί ή μας αηδίαζε το γιαούρτι ( ναι αυτό με την απαίσια πέτσα ) .




Έτσι μεγαλώσαμε, εντάξει όχι όλοι μα οι περισσότεροι. Και τώρα; Τώρα τι; Έπιασε η κατάρα; Αυτό είναι η κατοχή ή κάτι ακόμη χειρότερο; Φταίμε εμείς, οι άλλοι ή μήπως όλοι; Αλλά πάλι και τους άλλους ποιος τους ψήφισε με τι κριτήριο; Δεν ήξερα; Αφού ήξερα! Πάντα ήξερα αλλά είχα μια ελπίδα για το δημόσιο κάποτε…έτσι νόμιζα…την πούλησα.



Σήμερα είδα τους φίλους μου στο δρόμο, τα μαγαζιά τους κλειστά. Αλλά τι θέλω εδώ; Τα συνθήματα μου φαίνονται σάπια και ετεροχρονισμένα. Όχι δεν είναι αυτή η εναλλακτική που ψάχνω.

Και η βία; 






Σε καμία περίπτωση! Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτε ακόμα μάλλον..

Άσχημη μέρα σήμερα. Τώρα ηρέμησε η κατάσταση και όλοι γυρίζουν στα σπίτια τους. Δε νοιώθω ότι νίκησα. Γυρίζω και εγώ στο σπίτι.

.
Διαβάστε τη συνέχεια...

18 Οκτ 2011

Πανθεσσαλική Οικογιορτή;



Άκουσα οικογιορτή και έσπευσα. Περίμενα τα πάντα αλλά όχι αυτό…Τη στιγμή που είχα τόσο μεγάλη ανάγκη για μια νέα πρόταση για εναλλακτικό τρόπο ζωής, εναλλακτικό ως προς τον σημερινό που καταρρέει ( αυτή ήταν η σημαία της διοργάνωσης ) είδα την απόλυτη παρακμή. Πέρα από την αισθητική εσάνς ¨τσιγγάνα στο τσαντίρι σου στρώσε διπλό ντιβάνι¨ η πρόταση αντιπροσώπευε ακριβώς όλα αυτά που προσπαθούμε με αίμα να αποφύγουμε. Μα είναι προφανές πως αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα κάπως έτσι θα πορευτούμε στο μέλλον, αλλά μη μου το πουλάς ως άποψη! Δηλαδή η εναλλακτική πρόταση αντί του κόσμου που καταρρέει είναι να καταρρεύσουμε μια ώρα αρχίτερα και μάλιστα από άποψη;


Αν η πρόταση της κίνησης αυτής είναι να ζω σαν νομάδας στα αστικά πάρκα, να ντύνομαι σα τα παιδιά των λουλουδιών στα Μάταλα (και ας μην είμαι ο Τσιβιλίκας στη γνωστή ταινία), να τρώω ρίζες, να μένω σε αντίσκηνο και να καπνίζω τα πάντα ( sic ) έχω και καλύτερο πρεσβευτή αυτού του επαναστατικού τρόπου ζωής…την Τρόικα…
Το μόνο εναλλακτικό στην όλη υπόθεση είναι η διατύπωση του θα σου φορολογήσω και τον αέρα που αναπνέεις θα χάσεις τη δουλειά σου και θα βρεθείς στο δρόμο με άλλες λεξούλες: ¨Άμεση δημοκρατία Τοπικοποίηση-Αποανάπτυξη, τοπικά εναλλακτικά μοντέλα οικονομίας και άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων¨. Το θρίλερ αυτό το παρακολουθώ εδώ και . 2 χρόνια και μάλιστα σε παραγωγή Hollywood με όλα τα special εφέ οπότε την πρόταση δε τη λες και ανακουφιστική .
Τέλος ας μην κοροϊδευόμαστε. Του χρόνου ας βγουν οι κόκκινες σημαίες να ησυχάσουμε να έρθει και το target group που σας ενδιαφέρει να γίνει ένα πρώτης τάξεως φεστιβάλ της άκρας αριστεράς και του αναρχικού τρόπου ζωής.
Την Οικογιορτή αφήστε τη σε αυτούς που το εννοούν.



.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...