recent posts

30 Ιαν 2012

κορδόνι


Η απόσταση τελικά είναι μεγάλο πράγμα, σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα αντικειμενικά ή κάποιες φορές μαγικά. Η απόσταση είναι προνομιούχος. Η θέση δίπλα στο παράθυρο του αεροπλάνου , η θέα από το Πήλιο, Ο τελευταίος όροφος του tour Eiffel ή ο ένατος όροφος του Jindrisska Tower στην Πράγα. Όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την ευεργετική απόσταση από την πραγματικότητα. Η δική μου διέξοδος στο Βόλο είναι το ¨κορδόνι¨. Βλέπω τη ζωή μου από απόσταση, τα καφέ που έχω ζήσει από τα σχολικά χρόνια έως και σήμερα, το βουνό, την παραλία, το λιμάνι. Όλα είναι εκεί , ίδια αλλά και διαφορετικά. Όταν θέλω να φύγω και τα πάντα με έχουν κουράσει το κορδόνι μου επιτρέπει να τα δω από απέναντι, από απόσταση και να αναμετρηθούμε. Δεν ξέρω αν τελικά θα γίνει μαρίνα, καφέ ή οτιδήποτε άλλο Η στενή τσιμεντένια λωρίδα που μπαίνει μέσα στη θάλασσα και είναι μία από τις ωραιότερες βόλτες της πόλης ειδικά μια χειμωνιάτικη μέρα με ήλιο κάνει θαύματα. Μεταμορφώνει το Βόλο σε …. μακέτα. Μόνο το σκοτάδι μπορεί να την ανταγωνιστεί


 ....
Διαβάστε τη συνέχεια...

27 Ιαν 2012

τι νέα παιδιά;

Κυκλοφοριακό πρόβλημα


72 προτάσεις για τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Βόλο προωθεί η δημοτική αρχή. Θα υλοποιηθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα αφού πρόκειται για μια πολυσύνθετη διαδικασία. Σίγουρα είναι προσανατολισμένες προς την κατεύθυνση περιορισμού πρόσβασης του αυτοκινήτου στο κέντρο. Όταν μιλάμε για μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος το 2012 - ας το πούμε καθαρά – δε μιλάμε για διευκόλυνση της κίνησης και στάθμευσης των αυτοκινήτων αλλά το αντίθετο, τη μείωση των προβλημάτων που προκαλείται σε πεζούς , ποδηλάτες, ΑΜΕΑ από την παρουσία του αυτοκινήτου.


Μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις ενέργειες είναι αυτές:


1. Ορισμός Ορίου Ταχύτητας 25 km/h σε όλη την κεντρική περιοχή της πόλης του Βόλου (οριζόμενη από τις οδούς Κοραή - Αναλήψεως - Κασσαβέτη - Αργοναυτών)
2. Τοποθέτηση τριών (3) επιπλέον συστημάτων ηχητικής προειδοποίησης για τυφλούς στους Φ/Σ Ιάσονος-Αγ.Νικολάου, Δημητριάδος-Γκλαβάνη και Δημητριάδος-Σπυρίδη
3. Τοποθέτηση κάγκελων στο Δυτικό πεζοδρόμιο Κ. Καρτάλη (από Αργοναυτών έως Ιάσονος)
4. Τοποθέτηση κάγκελων στο Ανατολικό πεζοδρόμιο Κ. Καρτάλη (από Αργοναυτών έως Ιάσονος)
5. Τοποθέτηση κολωνάκια μεταλλικά σε Αγ. Νικόλαο και αποκλεισμός από αυτοκίνητα
6. Έναρξη Αστυνόμευσης Ποδηλατοδρόμων
7. Απομάκρυνση Κάδων από Ποδηλατόδρομους
8. Έλεγχος Σήμανσης Ποδηλατοδρόμων
9. Ανύψωση οδοστρώματος σε όλο το μήκος των ποδηλατοδρόμων και διαγράμμιση αυτών
10. Τοποθέτηση ραμπών σε στάσεις ΚΤΕΛ για ΑΜΕΑ
 Οι υπόλοιπες ΕΔΩ

Εξελίξεις για την Περιφερειακή Βόλου και το έργο Γορίτσα-Αγριά

Μετά από μεγάλες καθηστερήσεις δημοπρατήθηκε πριν από μερικές μέρες το έργο ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Βόλου Γορίτσα-Αγριά. Το οποίο περιλαμβάνει ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας Γορίτσας μήκους 600 μέτρων, της παρακείμενης κοιλαδογέφυρας μήκους 450 μέτρων και το τμήμα οδικής σύνδεσης με την παραλιακή οδό Βόλου - Αγριάς μήκους 1 χιλιομέτρου. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και, σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια.

Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ


Λιμάνι – Τουρισμός

Μετά από συναντήσεις εργασίας της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης, των εκπρόσωπων του ΟΛΒ και του Λιμεναρχείου Βόλου τέθηκαν προτάσεις όπως :
Οριοθέτηση Τουριστικής Ζώνης, δρομολόγηση τουριστικού τρένου, αισθητική αναβάθμιση του χώρου του λιμανιού, "discount point" εντός της τουριστικής ζώνης.

Τελικά υπάρχει τουριστική ζώνη την οποία και θα οριοθετήσουμε; Πολύ ¨ανάπτυξη¨ μου κάνει όλο αυτό και περιμένω να δω κυρίως ποιος θα είναι αυτός που θα αστυνομεύει τα νέα σύνορα!

Δες περισσότερα ΕΔΩ 


Ανάπλαση παραλιακού μετώπου!


Και λίγη επιστημονική φαντασία για το τέλος. Mελέτη με προτάσεις έργων για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Βόλου έχει στα χέρια της η δημοτική αρχή. Όταν ακούω για μελέτες….δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω… Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, υπογείωση της οδού Λαμπράκη καθ’ όλο το μήκος της για ενοποίηση με την περιοχή των Παλαιών, γραμμή τραμ , τερματικό σταθμό του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ στην προβλήτα Σιλό, η εγκατάσταση του Σιλό θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα, θεματικό πάρκο της Αργούς, ναυτικού μουσείου στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας, ανελκυστήρας θα μας μεταφέρει στο Λόφο Γορίτσας. Εχει και άλλα όμορφα απατηλά σχέδια αλλά ας προσγειωθούμε . Εσύ αν θες διάβασέ τα όλα ΕΔΩ
.
Διαβάστε τη συνέχεια...

25 Ιαν 2012

πίσω από τις γραμμές


To blog είναι passive – aggressive. OK μου πήρε περίπου ένα χρόνο να το καταλάβω και γω ο ίδιος. Συμμερίζομαι λοιπόν και λατρεύω άλλες απελπισμένες ανακοινώσεις , πινακίδες, επιγραφές που πίσω από τις 3-4 λεξούλες κρύβουν απίστευτο θυμό. Θυμάσαι και αυτές; Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε. Αν διαβάσεις πίσω από τις γραμμές του κάθε μηνύματος το πρώτο και καλύτερο συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως «ο εχθρός είναι οι άλλοι…», κλασσικά.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...