recent posts

28 Μαρ 2011

Πολυχώρος….και καλά…..

Το εργοστάσιο Τσαλαπάτα βρίσκεται στη συνοικία των Παλαιών, μεταξύ της δυτικής πλευράς του φρουρίου και του χείμαρρου Κραυσίδωνα. Κτίστηκε το 1925 από τους αδελφούς Σπ. και Νικ. Τσαλαπάτα. Η παραγωγή του σε τούβλα και κεραμίδια διοχετευόταν κυρίως στην ελληνική αγορά ενώ από το 1934 επεκτάθηκε και σε εξαγωγές.
Το πλινθοκεραμοποιείο λειτούργησε για πενήντα χρόνια αποτελώντας μία από τις πιο ονομαστές βιομηχανίες της περιοχής. Το 1975 έπαυσε να λειτουργεί λόγω του ανταγωνισμού καθώς και των συσσωρευμένων οικονομικών απαιτήσεων.



Και σήμερα; Σήμερα λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού…
Γιατί στις μακέτες όλα φαίνονται υπέροχα και στην πραγματικότητα δεν είναι;

Όλη η περιοχή και η ανάπλαση που πραγματοποιήθηκε είναι κατά τη γνώμη μου υποδειγματικές και άλλαξαν προς το καλύτερο το αστικό τοπίο αλλά…..

…..αλλά που είναι οι βολιώτες; Πουθενά! Ίσως σε μια πόλη της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας να έβλεπες κόσμο μια τέτοια ηλιόλουστη μέρα σε ένα τόσο όμορφο χώρο να κάνουν βόλτα , γυμναστική , να επισκέπτονται το μουσείο…

Εδώ όμως λάθος ώρα διάλεξες! Έλα ξανά το βράδυ… Τότε έρχονται στα μπουζούκια, στα ροκάδικα, στα εστιατόρια. Για να φάνε  να πιούνε και να καταπατήσουν τον αντικαπνιστικό νόμο επαναστατώντας με ένα τσιγάρο στο χέρι.

Πολυχώρος …. Και καλά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...