recent posts

4 Δεκ 2010

Τώρα το ξέρεις.



Η πλατεία του πολιτιστικού κέντρου Νέας Ιωνίας είναι μια πλατεία που αν βρίσκονταν σε πόλη του εξωτερικού θα ήταν γεμάτη κόσμο, ποδηλάτες, παρέες να κάνουν πικ-νικ, στα παγκάκια θα έβλεπες κόσμο να διαβάζει το βιβλίο του μια ηλιόλουστη μέρα, παιδιά να παίζουν.
Βρίσκεται στο Βόλο όμως και είναι σοκαριστικά άδεια. Το βασικό μειονέκτημα που την καθιστά μη ελκυστική είναι φυσικά…η έλλειψη  χασαποταβέρνας στο κέντρο της.
  Αντίθετα υπάρχει ένα υπέροχο café - bar, παρκινγκ να παρκάρει ολόκληρη η πόλη, πράσινο, χωρίς κίνηση και φασαρία, μπορείς να κάνεις τζόκινγκ, να περπατήσεις, να χαλαρώσεις.
 To νέο μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων, αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού ολοκαυτώματος το οποίο είναι φιλοτεχνημένο από τον διακεκριμένο γλύπτη Αναστάση Κρατίδη στολίζει το χώρο. Μη σε ακούσω να παραπονιέσαι ξανά για έλλειψη χώρων πρασίνου….



2 σχόλια:

  1. το υπεροχο αυτο παρκο εκτος απο τις ομορφιες που ειπατε εχει ναρκομανείς κρυμμένους σε διαφορα σημεια , τσιγγανους να πλενουν τα αυτοκινητα τους και να ουρλιαζουν, μηχανακια να τρεχουν σαν παλαβα ( ακομα και αυτοκινητα που θελουν να κοψουν δρομο) και τελος εχει παρα μα παρα πολλα επικυνδινα σημεια που μπορουν να τραυματισουν τα παιδιά μας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά τα οσα αναφερεις δεν απέχουν από την πραγματικοτητα...Δυστυχώς η απαξίωση ειναι τέτοια, που φαινόμενα σαν και αυτα παρατηρούνται στα πάρκα της Ελλάδας και φυσικά του Βόλου. Μόνο εκεί; Στο πάρκο του Δημαρχείου τι γίν...εται; Στο πάρκο του Αναύρου; Του Aγίου Κωνσταντίνου;Τα ίδια. Μα είναι φυσικό, όταν οι πολίτες αγνοούν τόσο επιδεικτικά τις επενδύσεις εκατομμυρίων που σε άλλες χώρες αποτελούν στολίδια και για τις οποίες γκρινιάζουν συνεχώς πως δεν είναι αρκετές, έλκουν κάθε λογής περιθοριακές ομάδες. Οσο φωτισμένο και να είναι το πάρκο, όσο φροντισμένο να είναι αν δεν πας εσύ, εγώ, όλοι μας και ναι ιδιαίτερα το βραδάκι, τότε πίστεψε με θα πάει κάποιος άλλος. Απλώς σε αυτή την χώρα η κουλτούρα της βόλτας δεν υπάρχει...Αυτό ήθελα να τονίσω με το post , αντιθέτως οι χασαποταβέρνες; Μα πάντα γεμάτες...και drug free!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...