recent posts

11 Απρ 2011

Το καλύτερο στέκι της Θεσσαλονίκης

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλές πολλές ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα δεν ξέρω αν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη άλλη χώρα με ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ…. Στην Ελλάδα υπάρχει και λέγεται Θεσσαλονίκη. Το σαββατοκύριακο που πέρασε ανέβηκα μια βόλτα και έχω ζεστό φωτογραφικό υλικό έκπληξη. Κατ’ αρχήν είδα μια εικόνα που μόνο στο εξωτερικό είχα δει ως τώρα…ΑΥΤΗ!





Απίστευτη έκπληξη! Νέα παιδιά , παρέες , οικογένειες, στα πάρκα απολαμβάνουν τον καφέ και τον ήλιο στο καλύτερο στέκι της πόλης. Τα πάρκα της! Επιτέλους μια ευχάριστη εικόνα που σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ βλάκας όπως εγώ που πλήρωσα τον καφέ 4 ευρόπουλα στην Ικτίνου σε ένα σκοτεινό μαγαζί γεμάτο καπνίλα από την απαγορευμένη φυσικά και σέρβις λες και σου κάνουν χάρη που τους  άφησες να σε κλέψουν. Την επόμενη φορά λοιπόν εννοείται και εμείς μαζί με όλους τους υπόλοιπους στην πιο cool παρέα που γίνεται ένα που μιλούν πραγματικά μεταξύ τους που αρχίζουν να γνωρίζουν ένα τον άλλο . Ζήλεψα. Θέλω να οργανώσουμε και εδώ κάτι παρόμοιο και γιατί όχι και  με κάποιο happening φαντασία υπάρχει , παρέες έχουμε , πάρκα τεράστια για παράδειγμα στο πάρκο του ελικοδρομίου…τι λέτε;




Γενικότερα είδα όψεις της πόλης σαν την παραπάνω, ελπιδοφόρες, οι οποίες συγκρινόμενες με κάποιες άλλες απογοητευτικές με έκαναν να καταλάβω πως είμαστε σε πόλεμο, πόλεμο πολιτισμού όπου δύο διαφορετικές νοοτροπίες συγκρούονται και σε καμία περίπτωση ο πόλεμος αυτός δεν πρέπει να χαθεί. Χρειάζονται μάχες. Μίλησε στους φίλους σου. Έχει σημασία και μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Χρειάζονται μικρές νίκες για να έρθει μια μεγάλη. Ειδικά σήμερα και στο γενικότερο περιβάλλον μνημονιακής μιζέριας που ζούμε χρειάζεται να μιλήσεις να απαιτήσεις σεβασμό και ένα καλύτερο περιβάλλον για σένα και για όσους αγαπάς. Πρέπει να αλλάξεις.


ΠΕΣ ΟΧΙ




ΠΕΣ ΝΑΙ




ΠΕΣ ΟΧΙ



ΠΕΣ ΝΑΙ




ΤΟ PARTY ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ


Ακούγομαι κάπως; Ίσως και να είμαι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...