recent posts

11 Οκτ 2011

Πόσο κοστίζει δήμαρχε;

Δεν ξέρω τι με κάνει να κρατιέμαι να πάρω καμιά φορά τηλέφωνο το γραφείο του Δημάρχου για να εκφράσω μια απλή απορία. Πάρκα που πρόκειται να κατασκευαστούν, πλατείες που σχεδιάζονται, άλλες που πρόκειται να αναμορφωθούν - εκσυγχρονιστούν, αναπλάσεις σχέδια, σχέδια, σχέδια….
Ποια είναι η απορία; Πως είναι δυνατόν μια κοινωνία που είναι ανίκανη να συντηρήσει τις ήδη υπάρχουσες υποδομές να σχεδιάζει τη δημιουργία νέων. Εδώ δεν υπάρχει μια τεράστια αντίφαση; Η εικόνα μιλάει από μόνη της στο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο στα παλαιά μπροστά στη Λαμπράκη και σε απόσταση αναπνοής από το υπό κατασκευή νέο μουσείο της πόλης.




Πόσο δύσκολο είναι να συντηρήσεις αυτό το μικρό πάρκο δήμαρχε; Θέλεις δημόσιες τουαλέτες στην πόλη σου; Τότε πρέπει να είναι οι συνθήκες ανθρώπινες διαφορετικά να κλείσουν. Θυμάμαι συζήτηση που έκανα κάποτε με αντιδήμαρχο άλλης πόλης και δε θα ξεχάσω ποτέ τη φράση πως δεν επιτρέπει την ύπαρξη δομής στην πόλη του που δε θα καταδεχόταν να χρησιμοποιήσει και ο ίδιος.
Αναρωτιέμαι δήμαρχε θα χρησιμοποιούσες ποτέ ΑΥΤΕΣ τις τουαλέτες; Θα καθόσουν ποτέ σε αυτό το πάρκο; Πραγματικά πόσο κοστίζει η συντήρηση του, πόση δουλειά θέλει για να καθαριστεί, να βαφτεί να σουλουπωθεί να φύγουν οι αφίσες και τα συνθήματα από τους τοίχους;
Πόσο κοστίζει δήμαρχε;
Καλό χειμώνα.



.


1 σχόλιο:

  1. Παιδιά, ησυχία οι Δήμαρχοι και λοιποί κρατικοί "αρμόδιοι" κοιμούνται - μην τους ξυπνήσετε - άλλωστε οι δημοτικές εκλογές είναι σε τρία χρόνια, έχουμε καιρό... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...