recent posts

27 Ιουλ 2011

καλοκαίρι + θερινό σινεμά = ΝΑΙ


Εκτός από το γνωστό soundtrack του Λουκιανού Κηλαηδόνη και τη βαριά φανέλα που κουβαλάνε λόγω ηλικίας, τα θερινά σινεμά είναι αγαπημένα και η δροσιά της νύχτας σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη απαγόρευσης καπνίσματος που για τον Έλληνα είναι passing board τα καθιστούν ιδανική καλοκαιρινή επιλογή. Στο Βόλο η ¨Εξωραϊστική¨ έχει μπει δυναμικά στο χάρτη της πόλης με τη φιλοξενία τα τελευταία χρόνια του CINE ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. Με προσεγμένες φεστιβαλικές επιλογές αλλά και 3,5 € εισιτήριο δε το συζητώ γεμίζει χαλαρά.

Οι εχθροί πολλοί: καμιά καλοκαιρινή μπόρα, ο κάγκουρας με τη Στανίση στη διαπασών και ανοιχτά παράθυρα στο polo ( γιατί πάντα κάτι κούτσικα αυτοκίνητα πόλης τα μετατρέπουν σε transformers δεν το κατάλαβα ποτέ και γιατί πάντα Στανίση ή hip-hop; Χάθηκαν οι επιλογές; Βάλε τουλάχιστον cranberries να γουστάρουμε… ) , συναυλίες, αγανακτισμένοι που διαδηλώνουν εν ώρα προβολής και πολλά άλλα. Αξίζει πάντως ειδικά με φεγγαράδα!
Διαβάστε τη συνέχεια...

25 Ιουλ 2011

Attention Πηλιορείτης!


Για τους Πηλιορείτες όλοι έχουμε ακούσει διάφορα και ίσως κάποιοι από εμάς να έχουμε και πικρή εμπειρία. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί και πώς έχει επικρατήσει μία συγκεκριμένη εντύπωση για τους Πηλιορείτες. Καρφοδέκαροι, αντικοινωνικοί, ανθρωποδιώχτες , λέγονται πολλά και πιθανόν να υπάρχει μια δόση αλήθειας….Φυσικά οι γενικεύσεις ποτέ δεν ωφέλησαν κανένα. Υπάρχει όμως μια εσάνς απομονωτισμού σε κάποια χωριά αλλά το προσπερνάμε και απολαμβάνουμε το υπέροχο Πήλιο. Ειδικά η νέα γενιά επιχειρηματιών που δραστηριοποιείται στο Βουνό των Κενταύρων με τα πτυχία τους και τα ανοίγματά τους καμία σχέση δεν έχει με τα παραπάνω. Αλλά και οι παλιότεροι… μας έχουν φιλοξενήσει, μας έχουν περιποιηθεί, μας έχουν φροντίσει. Τώρα μάλιστα διαπιστώνω πως έχουν και χιούμορ!
Διαβάστε τη συνέχεια...

21 Ιουλ 2011

Σεξ στην πόλη…αυστηρώς ακατάλληλο!


Καύσωνας την εβδομάδα που πέρασε και το βραδάκι μετά το γραφείο μία βόλτα για δροσιά στο κέντρο – παραλία. Κλασσικά που αλλού; Τα απρόοπτα βέβαια πολλές φορές σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.
Οδός Κ. Καρτάλη


Σεξ κύριοι ! Φάτε μάτια ψάρια! Ο άγνωστος φίλος μας προσφέρει απλόχερα ¨ΤΣΟΝΤΑ ΤΣΑΜΠΑ ΠΡΑΜΑ¨! Συγκλονιστικοί τίτλοι και φυσικά Γκουζγκούνης. Η βιομηχανία του σεξ είναι τεράστια . Ποιος δεν έχει κρυφοκοιτάξει από τις κλειδαρότρυπες του ίντερνετ ; Πάντα όμως απορούσα ποιος αγοράζει όλα αυτά τα περιοδικά που βλέπουμε κρεμασμένα στα μπας κλας περίπτερα. Μπορεί να μην έμαθα στοιχεία ταυτότητος αλλά σίγουρα ο συγκεκριμένος είναι αλτρουιστής και ανοιχτοχέρης και μεγαλόψυχος! Μπράβο και εύγε , θα επικροτήσουμε την προσφορά στο συνάνθρωπο. Παρ’ όλα αυτά πόσες ώρες τσοντοσέξ μπορεί να αντέξει κανείς;. Από τη θεωρία δεν πρέπει να περνάμε και στην πράξη; Σίγουρα ο συγκεκριμένος έκανε το μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Το ελπίζω δηλαδή , γιατί η άλλη εκδοχή είναι να μη χωρούσε πια το σπίτι όλη τη συλλογή και να θυσίασε ένα κομμάτι….
Διαβάστε τη συνέχεια...

Πάει και το Melrose



Η κρίση πάει χέρι χέρι με τα λουκέτα, 1 στα 3 μαγαζιά του κέντρου έχουν κατεβάσει ρολά, το πρόσωπο του κέντρου αλλάζει. Κάποια λουκέτα όμως είναι περισσότερο επώδυνα από άλλα. Όταν μια σειρά καταστημάτων που φιλοξένησαν γενιές χάνεται , συμπαρασύρει και ένα κομμάτι από τη μνήμη της πόλης. Έτσι και το Melrose που κάποτε υπήρξε cool. Ένα από τα πρώτα café που εξέφραζαν τη νέα φιλοσοφία καφέ – μπαρ στην πόλη. Τα πρώτα ραντεβού, τσιλ άουτ και καπουτσίνο με σαντιγί τότε…. Από την ακμή στην παρακμή έστω και με τις τελευταίες ενδιαφέρουσες προσπάθειες για λάιβ τζαζ μουσικές με λιγότερη δηθενιά από τα υπόλοιπα. Ήρθε η κρίση και τέλος. Γέμισαν οι βιτρίνες με ενοικιαστήρια. Μετά το café santan ίσως αυτό ήταν το τελευταίο μαγαζί της εφηβείας. . .
Διαβάστε τη συνέχεια...

18 Ιουλ 2011

Ξεκόλλα!


Το θέαμα είναι καθημερινό και θλιβερό. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να μην ενοχλείται κανείς από την τεράστια κακόγουστη ταπετσαρία που καλύπτει κάθε τοίχο της πόλης. Άσε στην άκρη τη νομοθεσία, την αστυνομία , την εισαγγελία, βαρέθηκα. Εσύ πότε θα ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ στις πλατείες για την ξεφτίλα της αφισορύπανσης; Κολώνες, δέντρα, τοίχοι, γεμάτα Σάσα Μπάστα, Σαμπρίνα , κηδειόχαρτα ( μπρρρρρ! Να ζήσετε να τον θυμόσαστε αλλά υπάρχουν και οι εφημερίδες αγαπητά τέκνα , εγγόνια, αδέρφια και λοιποί συγγενείς…) και αριστερής προέλευσης αφίσες (επανάσταση με camping,συναυλία, ομιλία, πορεία) με ζήλο κολλημένες παντού! Πότε; Το 2011 στην εποχή του διαδικτύου. Ματάκια μου γλυκά στείλτο μου στο facebook, να κάνω και like! Δε το θέλω στον τοίχο του σπιτιού μου. . Διαβάστε τη συνέχεια...

14 Ιουλ 2011

Κίνδυνος ... ανάπλασης!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες περιοχές αναπλάθονται προς όφελος του πεζού με πρόθεση να απελευθερωθεί δημόσιος χώρος και να αναπτυχθούν οι κοινωνικές σχέσεις στη γειτονιά. Τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος. Υπάρχουν όμως ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα οι οποίες καθιστούν στη μεγάλη πλειοψηφία τους αυτές τις παρεμβάσεις αποτυχημένες.
Πώς η ανάπλαση δίνει ζωή σε μια περιοχή; Προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί; Η νοοτροπία που επικρατεί στην Ελλάδα έχει φέρει συχνά σε σύγκρουση πολίτες , φορείς και κατοίκους.
Η εικόνα του πάρκου για βόλτα , περίπατο και άθληση είναι ξένη προς την ελληνική κουλτούρα. Το πιο συχνό φαινόμενο είναι την ανάπλαση , για παράδειγμα την πεζοδρόμηση, να ακολουθεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων που αυτομάτως καταργεί την έννοια του ¨ελεύθερου χώρου¨ αλλά αποτελεί και τη μοναδική αιτία να επισκεφθεί κάποιος μια πεζοδρομημένη περιοχή στη Ελλάδα. Χωρίς fredo και μαχαιροπίρουνο δεν πάει κανείς πουθενά! Φυσικά ο τρόπος πρόσβασης για καφέ , ποτό ή φαγητό είναι ένας και μοναδικός. Μάντεψε! Σωστά! Οπότε το όφελος του πεζού αυτομάτως. καταργείται μιας και το λατρεμένο αυτοκίνητο θα ανέβει μαζί με τον πελάτη του μαγαζιού στον πεζόδρομο για να το βλέπει φυσικά… Στην περίπτωση που η ¨ανάπλαση¨ πιάσει…ακολουθεί η επέκταση των μπαρ και των εστιατορίων σε όλους τους γύρω δρόμους . Η ακριβή και χωρίς ιδιαίτερο γούστο καφετέρια μαζί με τις φίλες της, τη φασαρία, την υπερβολή και την τρελή τιμή ανά τετραγωνικό , συνοδεία του βραδινού τζερτζελέ οφθαλμοφανέστατα ποιον διώχνουν; Τους μόνιμους κατοίκους. Ποια είναι η μοίρα αυτής της ανάπλασης μετά από πέντε δέκα χρόνια; Η παρακμή και η αφάνεια, το βλέπουμε συνέχεια ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπου τα στέκια αλλάζουν, οι βόλτες αλλάζουν, οι εποχές αλλάζουν και οι γειτονίες που κάποτε ¨γνώρισαν δόξα¨ είναι παρελθόν.
Αποκτώντας ζωή, χρώμα και ζωντάνια, διαθέτοντας όμως μια διαφορετική αισθητική και χρήσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περαστικών, τουριστών και κατοίκων ( βλέπε μουσεία, εργαστήρια, εκπαιδευτήρια, θέατρα, παιδότοποι, υπηρεσίες, δημοτικές επιχειρήσεις, καταστήματα και και και ) ίσως δοθεί μια άλλη προοπτική, διαφορετικά πάντα θα μένουν πίσω τα κατεβασμένα ρολά, τα ενοικιαστήρια στις τζαμαρίες και το μεταφερθήκαμε σε νέα διεύθυνση να σου υποδεικνύει την νέα περιοχή που αναπλάθεται!
".
Διαβάστε τη συνέχεια...

13 Ιουλ 2011

Τα αξεσουάρ αλλάζουν

Τσάντες εργασίας, φάκελοι, κινητά. Συνέχεια τα χέρια γεμάτα με όλα αυτά τα ¨τελείως απαραίτητα¨ που κάποτε ούτε κατά διάνοια…Η καθημερινότητα με καταιγισμό ειδήσεων της καταστροφής που όλο έρχεται και όλοι προσπαθούν να προλάβουν το μέλλον χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Φταίνε οι πολιτικοί, οι πολίτες, οι αγανακτισμένοι, οι ευρωπαίοι, οι άλλοι για όλα, δε φτάνει ο χρόνος, δέκα απλοί τρόποι να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, να γλυτώσεις τι; Από ποιόν; Πληροφορίες, σενάρια, διάσωση. Δώσε μέτρα, ποιος θίγεται; Ειδήσεις έγκυρες; Που;



Φτάνει. Για λίγο.
. . Διαβάστε τη συνέχεια...

12 Ιουλ 2011

Με ανάστημα

Είτε πας Ποτιστικά για μοχίτο ( πανάκριβο) και μπάνιο, είτε πας Μελανή για ελεύθερο κάμπινγκ και γυμνισμό, είτε Πάλτση με τα επιβλητικά βράχια θα περάσεις από μπροστά του και θα πεις αααααααα!
Το καμπαναριό – ρολόι της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων κοντά στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής



. Info:
• εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής των αρχών του αιώνα
• ο Ναός χτίστηκε το 1886
• Το καμπαναριό χτίστηκε το 1913
• ύψος 25 μέτρα
• φτιαγμένο από ντόπιο μάρμαρο
• έργο του αρχιτέκτονα Περπινιάν
.
Διαβάστε τη συνέχεια...

11 Ιουλ 2011

Προσοχή σκύλος και…όχι μόνο

Κάποτε ήταν αρκετό η προειδοποίηση να γράφει προσοχή σκύλος, άντε καμιά φορά και προσοχή σκύλος ….δαγκώνει! ως μια έξτρα δόση τρόμου για το ανείπωτο που μπορεί να ακολουθήσει στην περίπτωση που προσπαθήσεις, κακόβουλα η μη, να εισβάλεις στο άβατο. Τα πράγματα όμως εξελίσσονται οπότε να! Υπάρχουν και παραλλαγές με διευκρινήσεις…. Η φωτογραφία του σκύλου φυσικά σε κατάσταση έξαλλη σαν να γύρισε από την κόλαση, διψασμένος για αίμα!




Φυσικά υπάρχουν και πιο ευαίσθητα θέματα διατροφής….Μετά το ¨μη ταΐζετε τις πάπιες¨ που βλέπουμε στα πάρκα, σειρά παίρνει ο σκύλος με ανάλογη παράκληση και αυστηρό διαιτολόγιο…


. . Διαβάστε τη συνέχεια...

6 Ιουλ 2011

Βάφει τα πάντα κόκκινα



Είναι το πιο εμπορευματοποιημένο, το πιο υπερφωτογραφημένο κάδρο του ελληνικού καλοκαιριού, αλλού είναι mainstream, αλλού είναι γεμάτο κόσμο με έξτρα bonus τα γελοία χειροκροτήματα στο τέλος. Δεν ξέρω αν πρέπει να δακρύζω στη θέα του ηλίου, να πλημμυρίζω συναισθήματα, να εμπνευστώ ένα ποίημα…. Μμμμ μάλλον θα σας απογοητεύσω. Αλλά σίγουρα αυτό το μοβ-ροζ του ουρανού στο ηλιοβασίλεμα του Παγασητικού είναι αξεπέραστο


..




". Διαβάστε τη συνέχεια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...