Λένε πως οι εκπομπές μαγειρικής είναι το νέο πορνό. Τα περιοδικά μαγειρικής οι νέες τσόντες. Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις ένα αχνιστό πιάτο να σε περιμένει, μια γευστική σαλάτα ολόφρεσκη, μια εμπνευσμένη δημιουργία που θα σε βγάλει αισθητικά ασπροπρόσωπο στο σουαρέ με τους συναδέλφους. Δε μιλάμε απλώς για φαγητό. Μιλάμε για τέχνη. Το sex είναι ξεπερασμένο…ας μαγειρέψουμε! Όπως στο sex υπάρχουν αμέτρητες στάσεις , τάσεις, κλίσεις, εκτός του κλασσικού και πατροπαράδοτου τρόπου, έτσι και στη μαγειρική. Κάποτε μάθαινες να μαγειρεύεις φακές, κοτόπουλο με πατάτες ή παστίτσιο. Σα να πηγαίνεις με την ίδια γυναίκα ή άντρα για 20 συναπτά έτη, τρε μπανάλ… Ενώ τώρα! Μαθαίνεις να μαγειρεύεις Ρόκα με καραμελωμένα σύκα σε φωλιά παρμεζάνας με βινεγκρέ βατόμουρου, tartare αλά Pandespani, Ζελέ αχινού με χτένια, Ribeye με σάλτσα λαχανικών. Ηδονή! Σα την πρώτη φορά με τη δίμετρη που πάντα ονειρευόσουν ή τον μελαχρινό με τους κοιλιακούς φέτες. Να μη σου πω για τα υλικά…εκεί να δεις. Λες και καλλιεργούνται στη NASA. Ούτε τα έχεις ξανακούσει, ούτε τα βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ. Πώς να το μαγειρέψω το ρημάδι; Ok, αλλά δεν πετυχαίνει πάντα η έμπνευση. Σερφάροντας στη blogoσφαιρα βρήκα και αποδείξεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου