recent posts

18 Μαΐ 2011

Ο αγών μου!



 Όσο και αν προσπαθώ να ηρεμήσω έστω για μια μέρα κάτι γίνεται και με αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Όλο και κάποια εκπληξούλα μου επιφυλάσσουν κάτι ωραία μυαλά με τρόπο σκέψης προηγούμενων δεκαετιών. Πρόκειται για τη νέα δράση – ( κάνω κάτι απλά και μόνο για να δώσω νόημα στη ζωή μου ) –  αντίσταση , όχι στο γκρέμισμα της περιτοίχισης του Ναού Ευαγγελίστριας.
Ποια είναι η ιστορία;
Δημιουργία πλατείας  στην Ευαγγελίστρια à έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ à κίνδυνος απώλειας πόρων σε περίπτωση καθυστέρησης  à οι κάτοικοι αντιδρούν , εναντιώνονται για λόγους που μόνο γνωστός σύμβουλος της περιοχής ξέρει καταλαβαίνει και εξηγεί à άρα τα πράγματα να μείνουν ως έχουν à να μην αλλάξει τίποταà να μην αποκτήσουμε πλατείαà να χαθούν τα χρήματα à ευχαριστημένοι οι κάτοικοι της γειτονιάς οε οε οε οε  νικήσαμε ζήτω!
Η επιχειρηματολογία;
Το τοιχαλάκι που περιβάλει το ναό Ευαγγελίστριας είναι ιστορικό μνημείο , στολίδι, σημείο αναφοράς.

Τελικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν κίνητρα τα οποία δε γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρουν , (καθόλου μα καθόλου όμως!) πρέπει να ανεχτώ στην πόλη μου την σοβιετική αισθητική που ακόμη και το πρώην ανατολικό μπλοκ έχει αποκηρύξει ( εκεί να δεις μπουλντόζα που έχει πέσει! ) και εν πάση περιπτώσει όταν έχουμε γύρω γύρω τοίχο και στη μέση εκκλησία το λέμε προαύλιο ( δηλαδή την αυλή της εκκλησίας )  όχι πλατεία και ΝΑΙ θέλουμε πλατεία! Α! και να μην ξεχάσω και το αριστουργηματικό γαλάζιο σιντριβάνι! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...