recent posts

26 Μαΐ 2011

Ιστορίες φαντασμάτων


Στα Κάτω Λεχώνια Βόλου υπάρχει ένα επιβλητικό  αρχοντικό σπίτι, ζωντανό παράδειγμα του νεοκλασικισμού, το οποίο δυστυχώς βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Η ιστορία του, ο αστικός μύθος που το συνοδεύει αλλά και η  εικόνα του συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό μυστηρίου. Οι μαρτυρίες μιλούν για τραγικούς θανάτους των ενοίκων του και για παράξενα ατυχήματα όσων συνέδεσαν την τύχη τους με αυτό.
Πρόκειται για το αρχοντικό Κόντου προξένου της Ρωσίας  που κτίστηκε το 1900. Βαρύ πένθος έπληξε την οικογένεια. Τα αγόρια λέγεται πως πέθαναν από φυματίωση ενώ σύμφωνα με άλλο θρύλο ολόκληρη η οικογένεια δηλητηριάστηκε από ένα σαμιαμίδι που είχε πέσει στο γάλα την ώρα του πρωινού. Στον  οικογενειακός τάφο της οικογένειας μάλιστα, υπάρχει γλυπτό που αναπαριστά τη συγκεκριμένη σκηνή και ενισχύει το θρύλο.
πηγή seiriosteam

Το 1941, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν τα Λεχώνια, το αρχοντικό χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο των Γερμανών, μέχρι και την απελευθέρωση του χωριού το 1944. Σε αυτή την περίοδο διαδραματίστηκαν απίστευτες κτηνωδίες Λέγεται πως στα υπόγεια ο αριθμός όσων βασανίστηκαν και θανατώθηκαν είναι μεγάλος.

πηγή http://i206.photobucket.com/albums/bb24/tsouknidis/DSC01687.jpg
Από τότε το οίκημα άλλαξε χέρια πολλές φορές και αναφέρονται τραγικά ατυχήματα και θάνατοι εργατών κατά τις εργασίες ανακαίνισης, σε βαθμό που θορυβημένοι οι ντόπιοι μάστορες δεν επιθυμούσαν καμία ανάμιξη με το συγκεκριμένο σπίτι και οι κατά καιρούς ιδιοκτήτες ανέθεταν σε «ξένους» τεχνίτες την αποκατάσταση. Η μοίρα όμως επιφύλασσε και στους μετέπειτα ιδιοκτήτες τραγική κατάληξη με θανάτους, αυτοκτονίες , εξαφανίσεις ακόμα παράνοια.
Όλοι το εγκατέλειψαν βεβιασμένα και υπό περίεργες συνθήκες.
Σήμερα παραμένει αναξιοποίητο και αφημένο στην τύχη του. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν συχνά για παράξενα φαινόμενα , θορύβους , κραυγές που ακούγονται αργά τη νύχτα…
Λες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...